Eksempler: Bøger

Topsøe Medier har indtil videre udgivet tre bøger. Den seneste hedder “På sprængfarlig mission”. Den udkom 1. december 2023 og handler om mine- og ammunitionsrydning. Se mere nedenfor eller på bogens website www.minerydderne.dk, hvor du bl.a. kan se en lille film med nogle af bogens medvirkende.

De to forudgående udgivelser fra Topsøe Medier har haft den fælles titel “100 ting at se”.

Den ene handler om Midtsjælland og er fra 2018. Bog nummer to fokuserer på Sydsjælland og Møn og udkom i 2021. I alt 200 steder er besøgt og skildret i disse udgivelser, som man kan kalde “rejseguides til stort og småt”. Læs mere nedenfor eller på www.100tingatse.dk.


Nogle af verdens mest grusomme våben er dem, du ikke kan se. De ligger i jorden eller i vandet – og eksploderer med voldsom kraft, så snart de aktiveres.

I krig kan miner og skjulte bomber være dødbringende. Men det kan de også være selv mange år efter krigenes afslutning. Derfor er der brug for modige mennesker, der tør tage kampen op med dem.

En række af disse mennesker møder vi i bogen “På sprængfarlig mission”. De beretter om de mest udfordrende missioner, de har været på i deres arbejde. Enten her i Danmark eller under fremmede himmelstrøg.

Et hurtigt kig på et eksemplar af “På sprængfarlig mission”.

I bogen “100 ting at se – på Midtsjælland” besøger Jacob Topsøe hundrede af de mest bemærkelsesværdige steder i Sorø Kommune og Ringsted Kommune. Egnens velkendte seværdigheder er med – dem, man også finder i turistbrochurerne -, men lige så stor vægt lægges på de mindre besøgte perler.

På websitet 100tingatse.dk kan du under “Midtsjælland” finde et kort med alle de lokaliteter, der er med i bogen. Der er også små artikler med beskrivelser af udvalgte højdepunkter.

Et lille klip, der giver et indtryk af indholdet i “100 ting at se – på Midtsjælland”.
“100 ting at se – på Midtsjælland” blev ved udgivelsen omtalt i en række medier, bl.a. Sjællandske og TV2 Øst.

Bogen “100 ting at se – på Sydsjælland og Møn” tager dig med rundt til fire kommuner: Næstved, Faxe, Stevns og Vordingborg. Igen veksles mellem det berømte og det mere finurlige og ukendte, og ligesom i bogen om Midtsjælland er der også i “100 ting at se – på Sydsjælland og Møn” et væld af forfatterens egne fotos, tilpasset teksterne i et dynamisk layout. Ingen anden bog giver en så omfattende, selvoplevet skildring af denne kystrige egn.

Vil du vide mere om bogens indhold, kan du besøge 100tingatse.dk og gå ind under “Sydsjælland”. Her er der bl.a. også en minipodcast om en af de sydsjællandske lokaliteter, der er beskrevet i bogen.

Her bladres lidt i den på det tidspunkt nys udkomne bog.
Ud fra det omfattende fotomateriale fra bogproduktionen blev der produceret en Sydsjællandskalender. Den er dog ikke produceret i større antal.
Avisen Sjællandske gav “100 ting at se – på Sydsjælland og Møn” fyldig omtale. Faktisk både da projektet blev søsat, og da bogen udkom.