Nyt tv-program: Museets hemmelige magasin

En udsendelse med titlen “Tøjhusmuseets hemmelige skatkammer” landede for nylig på de danske tv-skærme.  Udsendelsen varer knap en time og omhandler oprydningen i et enormt magasin tilhørende Tøjhusmuseet.  Læs programbeskrivelsen her.

Programmet er produceret af Topsøe Medier. Optagelserne strakte sig over en periode på ni måneder og skildrede det omfattende arbejde med at registrere de tusindvis af genstande, som for en dels vedkommende var ukendte for museets egne folk. De fleste ting blev kørt til et nyt magasin, men meget havnede også på andre danske museer, og programmet følger nogle af de mennesker, der kommer på besøg i magasinet for at finde ting, de kan bruge til egne udstillinger.

“Tøjhusmuseets hemmelige skatkammer” kunne ikke være produceret uden støtte fra Forsvarets støttepulje. Topsøe Medier er meget taknemmelig for opbakningen herfra. Desuden stor tak til historiker Kåre Johannessen, der medvirker, til Tøjhusmuseets medarbejdere og til Palle Petterson, arkivar i Forsvaret.

Programmet ventes genudsendt nogle gange på dk4 i de kommende måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *