Opfølgende dokumentar: Flere historiske lag afdækkes i klosterkirke

Det enorme arbejde med at restaurere Sorø Klosterkirke fortsætter igennem det meste af 2020, og Topsøe Medier følger stadig den spændende proces. Opfølgeren til første afsnit vil blive vist på TV2 Øst efter sommeren.

Konservatorerne er i øjeblikket i gang med udfordrende kalkmalerier i kirkens østlige ende. Nogle af malerierne er meget medtagne af tidens tand og af vand, der er løbet ned fra kirkens spir. Så her får fagfolkene brug for alle de avancerede teknikker, de kender til.

Om nogle uger begynder det delprojekt, der handler om kirkens indgangsparti. Planen er at flytte hovedindgangen nogle meter mod nord til sin oprindelige placering. Et arbejde, som Nationalmuseet skal involveres i, for ændringer af kirkers udseende er ikke noget, man bare lige gør.

De tre fotos, som du ser i dette opslag, er fra den seneste optagedag i klosterkirken. Det er ret unikt at få lov at stå næsten 16 meter oppe og kigge ned på kirkebænkene!

Jeg regner med at opdatere om projektet med mellemrum her på sitet.

Foto: Jacob Topsøe
Tre fotos fra Sorø Klosterkirke, april 2020: Kirken set fra sydvest – udkig fra stillads – kalkmaleri i søndre korsarm. Foto: Jacob Topsøe

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.