Efterlyst Sorø-general er populær på YouTube

Den tidligere irakiske hærchef, der flygtede fra sin husarrest i Sorø i marts 2003, er blevet en populær skikkelse i Mellemøsten. Det skriver Topsøe Medier.

Sidste år medvirkede Nizar Al-Khazraji i et langt interview på tv-kanalen Al Araby, og uddrag fra dette interview er i skrivende stund blevet vist mere end 5,2 millioner gange på YouTube. Samtidig er kommentarsporene fyldt med lovprisninger af manden, der i en årrække var øverste militære leder under Saddam Hussein.

Nizar Al-Khazraji (til højre) i interview på tv-stationen Al Araby. (Screenshot)

Dermed tyder intet på, at den mistanke om krigsforbrydelser, som blev undersøgt, mens Al-Khazraji opholdt sig i Sorø, er en belastning for den nu 84-årige eks-hærchef.

Der er heller ingen indikationer af, at han er på vej til at blive udleveret til Danmark fra De Forenede Arabiske Emirater, hvor han menes at opholde sig hos magtfulde venner.

Dansk-kurderen Darsim Peshewa, der har fulgt hærchefsagen tæt, siden den tog fart i 2001, vurderer, at Nizar Al-Khazraji nyder stor opbakning i en række arabiske lande, også uden for den arabiske halvø. Her betragter man Al-Khazraji som en krigshelt, der kæmpede mod iranerne for den arabiske sag.

Men der er også en del Saddam Hussein-støtter blandt hans tilhængere,” tilføjer Darsim Peshewa.

Eks-hærchefen udtaler sig især om nyere irakisk militærhistorie. For nogle år siden udgav han sine erindringer, hvor han skildrede krigen mellem Iran og Irak. Hvad angår folkedrabet på kurderne, som ligeledes fandt sted i hans tid som militær leder, er han kommet med skiftende forklaringer om sin rolle.

Læs meget mere om sagen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.